Централната избирателна комисия е издала решение, с което нарежда на 24

...
Централната избирателна комисия е издала решение, с което нарежда на 24
Коментари Харесай

ЦИК цензурира „24 часа”

Централната изборна комисия е издала решение, с което нарежда на „ 24 часа ” онлайн неотложно да отстрани от интернет страницата си оповестените данни и да прекрати публикуването на данни за резултатите от гласуването в деня на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 година

Ето какво споделят по проблема сътрудниците от „ 24 часа ”.

„ Тъй като сме хора, които съблюдават законите постоянно, се подчинихме на напътствията на ЦИК. 

Скъпи читатели, 24 часа разгласява прогнози на специалисти за гласуването - най-важната вест на деня. ЦИК обаче ни постанова цензура, смятайки въпросните прогнози за резултати от допитвания до публичното мнение. Ще последва и акт на ръководителите на сдружението издател.

В решението на ЦИК написа, че то е взето по тъжба на Тихомир Турлаков, постъпила по имейл. Интересното е, че по-рано денем от " Позитано " 20 пуснаха прессъобщение, че Българска социалистическа партия е подала тъжба против нас за издание на въпросните данни. Социалистите не бяха се жалвали от близки до тях уеб сайтове като " Епицентър " да вземем за пример, които разгласяват преференциални за Българска социалистическа партия ранглисти. 

ЦИК наподобява взема решение в сгода на Българска социалистическа партия, тъй като до този миг е глобила единствено неуместни за столетницата уеб сайтове. И се крие зад жалбата на Тихомир Турлаков (който в действителност май работи за алената телевизия - б.р.), с цел да не си признае, че извършва напътствията на столетницата.

В изборния ден " 24 часа " се допита до известни хора дали би трябвало да отпадне възбраната за издание на междинни данни от гласуването. Почти всички, без президента Радев са " за ". Лицемерие назова тази възбрана министър председателят Бойко Борисов.

" Нещо повече - освен, че би трябвало да ги разгласяват (резултатите от екзит половете - б.р.), а би трябвало всяка една организация, която е лъгала през този месец, откакто излязат резултатите, медиите, в случай че са общителни, да пишат: " Никога непозналата резултатите организация еди-коя си " или " Даващата един месец лъжливи очаквания, или преднина на еди-кой ". Трябва да има правдивост "

" За " са и 70 на 100 от читателите на " 24 часа " съгласно анкетата, оповестена на уеб страницата ни ”.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР